Greenco

In de vorige Vitaminepost informeerden we al over de start van de bouw van de kas in het Wieringermeer. Inmiddels zijn er een aantal weken van hard werken verstreken en is de kas glasdicht gemaakt. Op dit moment worden de deelleidingen van de verwarming langs de gevel gelegd, het energiescherm geplaatst en de kabels voor de luchtmotoren en bedieningspanelen gelegd.

Plantjes de kas in
De plantjes zullen in week 46 in de kas gezet worden, waarna de eerste gekleurde snacktomaatjes in week 52 aan de plant hangen. Dankzij de opening van deze kas kan Greenco het hele jaar lang gezonde en lekkere snacktomaten leveren, rechtstreeks uit de polder.

Vele voordelen
Dit jaarrond telen in Nederland biedt vele voordelen, zoals een constante en zeer hoge kwaliteit. Omdat er veel minder snacktomaten in de wintermaanden uit Marokko of Spanje hoeven te komen, is het een welkom steuntje in de rug van de Nederlandse tuinbouwsector. Bovendien is het dankzij onze duurzame kas mogelijk om jaarrond in Nederland te telen, zonder het milieu extra te belasten.

Typisch Greenco
De bouw van de kas in de Wieringermeer is typisch Greenco: ondernemerschap en durf gekoppeld aan kwaliteit en duurzaamheid. En met de bouw van de nieuwe kas, bouwt Greenco verder aan het groot maken van mini-groenten. En realiseert daarmee het belangrijkste doel: bijdragen aan een gezonder Nederland!

wieringermeer 001