Greenco

Activities

Je zou Greenco een teler van snackgroenten kunnen noemen. Het is zelfs de eerste en grootste teler van snackgroenten in Nederland. Maar daarmee is het verhaal niet af. Het gaat over lef en het varen van een eigen koers. Over pioniers en over een maatschappelijke missie.

In 2005 hadden twee ondernemende tomatentelers een vooruitstrevend idee: het telen van snacktomaatjes. Op dat moment was dit een compleet nieuwe innovatie in de Nederlandse tuinbouw. Tien jaar later en na een flinke groei te hebben doorgemaakt, heeft Greenco zes eigenaren. Allen zijn van oorsprong tomatentelers. Gezamenlijk specialiseerden zij zich in de productie, verpakking en marketing van snackgroenten, de snackkomkommertjes en snackpaprikaatjes zijn aan het assortiment toegevoegd. Deze keuze komt voort uit een flinke dosis lef en ondernemerschap, vakmanschap en passie voor telen van groente.

Groeien en innoveren zit diep in Greenco verankerd. Dit is terug te zien in zowel de teelt, productie, verpakking als de marktbenadering. Op geheel eigen wijze zet Greenco snackgroenteconcepten in de markt, die nationaal en internationaal worden geprezen en beschouwd als doorbraak op het gebied van AGF-marketing. Anno 2015 staat Greenco in de top vijf van beste tomatentelers ter wereld, zoals bekend werd gemaakt op de Fruit Logistica beurs. Een mooie erkenning én stimulans om door te gaan op de voor Greenco kenmerkende manier.

Activities