Greenco

Een makkelijke manier om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag te halen, is tussendoor snackgroenten eten. Een handjevol snacktomaten is al bijna de helft van die aanbevolen hoeveelheid! Ook op scholen en kantoren is steeds meer aandacht voor gezonde voeding.

In kantines komen steeds meer gezonde producten, maar het aanbod in snoepautomaten wordt daar nog onvoldoende op aangepast. Volgens staatssecretaris Van Rijn valt er met snackgroenten nog een wereld te winnen. Uiteraard deelt Greenco deze mening en zodoende zijn de eerste snoepautomaten voorzien van Tommies snacktomaatjes. Daarmee is Greenco de eerste aanbieder van snackgroenten in vending machines op middelbare scholen!

Snackgroenten kunnen ook op de werkvloer worden aangeboden. Uit recent onderzoek van de WUR wordt dit aangetoond. Het blijkt dat bij het aanbieden van koekjes samen met snackgroenten, mensen het koekje én de groenten eten. Gert Mulder, directeur van GroentenFruit Huis, geeft aan “We moeten mensen verleiden tot consumptie op nieuwe eetmomenten, bijvoorbeeld snackgroenten bij vergaderingen of in de sportkantine, en consumenten inspireren om ook bij het ontbijt, tussendoor of bij de lunch groenten en fruit te eten.”

Lees ook het nieuwsbericht dat hierover gepubliceerd is.